Merhaba Dostlar,

-Milli Takımda neden Galatasaraylı futbolcu yok dediler. Ben de Galatasaray'da Türk futbolcu yok ki dedim…

-Ofisim Beşyol metrobüs durağına çok yakın, çoğu kez şehre metrobüsle gidip geliyorum. Gelin görün ki durak genişliği o kadar az ki, her seferinde bana kazara çarparlarsa metrobüsün altına düşerim diye korkuyorum.

-Düzgün aile hekimlerini tenzih ederim ama o kadar çok kişiden duydum ki muayene olmaya giden hastaya 'Ne yazıyım..' diyen doktorlar varmış. Bu bana Mustafa Keser'in 'Ne koyayım…' dediğini hatırlattı.

-Türkiye'nin üç tarafı deniz, İstanbul'un her tarafı deniz ama ne yazık ki deniz yoluyla toplu ulaşım nerdeyse yok gibi.

-Yıllardan beri ülkeyi idare eden siyasiler hep 'PKK'nın son çırpınışları' diyorlardı. Neyse ki artık bu ifadeyi kullanmıyorlar. Buna mukabil eskiden 'Şu kadar PKK'lı etkisiz hale getirildi' denilirken artık 'Şu kadar PKK'lı öldürüldü' diyorlar.

-Amerikan halkı artık savaşmak istemiyor. Onlar da ne yaptı, ülkeleri birbirlerine düşürerek (Katar'la Suudi Arabistan'ı, K.Kore ile G.Kore ve Japonya'yı) her ikisine de milyarlarca dolarlık silah satıp gemilerini yürütüyorlar.

-Öğrendim ki yalnız yanlış yapan Erdoğan değilmiş, 1964 de İsmet İnönü'de ilk Kıbrıs çıkartmasında 'Benim iznim olmadan bir mermi atamazsın' diyen Johnson'un mektubundan sonra 'Ben Amerika'ya inanmakla hata etmişim' demiş.

-Eskiden elli ila yüz yıl aralıklarla yeni bir buluş yeni bir icat çıkarken günümüzün hızlı deviniminde neredeyse her gün -Cem Yılmaz'a rağmen- yeni bir buluş yeni bir icat çıkmaktadır.

-Suriye'den bugüne kadar üç milyon mülteci geldiği söyleniyor. Madura'nın ülkemize gelip sıkıntıları anlattıktan sonra Venezuela'dan da bir o kadar mülteci gelir mi dersiniz?

-Enis Berberoğlu, Kadri Gürsel gibi ünlüler haksız yere tutuklanmasaydı ne ADALET yürüyüşü yapılır ne de beş senedir ceza evlerinde hükümsüz olarak tutuklu bulunanlardan haberimiz olurdu.

-Elektrikli arabalar artınca trafik kazaları çoğalacakmış. Çünkü yayalar arkalarından gelen arabaların seslerini benzinli araçlar gibi duymayacaklarmış

-İnsanlar devamlı olarak başları önde ellerindeki cep telefonuna baktıklarından trafik lambalarını fark etmeyip kazalara sebep oluyorlarmış. Bu yüzden Avrupa'da trafik ışıklarını yerlere koymaya başlamışlar.

-LasVegas'daki 58 kişiyi öldüren cani es kazara bize sığınsaydı koşa koşa ertesi gün götürüp Amerika'ya teslim ederdik. Ama 250 kişinin katili Pensilvanya 'da hala Karunlar gibi yaşıyor, Amerika bir türlü Türkiye'ye vermeye yanaşmıyor.

-Bir milleti yok etmek için onun dilini, edebiyatını, müziğini en az 50 yılda bir değiştirmek gerekirmiş. Stalin bunu Türki devletlere uygulamış. Pekiyi de bize bunu kim uyguluyor, bileniniz var mı? Sağlıkla kalın, Hoşça kalın…..

Ömer Suat MENALİ